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dc.date.accessioned | 2020-06-18T16:50:51Z | |
dc.date.available | 2020-06-18T16:50:51Z | |
dc.date.issued | 2014-02 | |
dc.identifier.uri | http://sedici.unlp.edu.ar/handle/10915/98532 | |
dc.description.abstract | Hydrolysis of polygalacturonic acid (1.8 g.L−1 ) with 1.25 mg.L−1 of a commercial preparation (Pectinase SE from Shikibo Ltd., Japan) containing protopectinase SE (PPase-SE) activity for 80 min released a reducing power equivalent to ≈ 400 mg.L−1 of galacturonic acid monohydrate, yielding oligogalacturonates with an average polymerization degree of around 4. Thermostability of PPase-SE was positively affected by enzyme concentration. Enzyme activity of a solution containing 12.5 mg.L−1 of Pectinase SE in 20 mM sodium acetate buffer, pH 5.0, quickly dropped to less than 20 % after 80 s of vortexing. Enzyme pre-incubation (37°C, 30 min) with Ca2+, Mg2+, Co2+, Cu2+, Fe2+, Zn2+ and Mn2+ (0.1, 1.0 and 10.0 mM) did not affect the activity except in the case of Cu2+ (10 mM). Ca2+ (2.5 mM) and Mg2+ (2.5 mM) in the reaction mixture caused inhibition and activation, respectively. Ca2+ inhibition was partially reverted by Mg2+. The enzyme is not inhibited by products. Km and Vmax value for PGA was determined to be 0.198 ± 0.013 g.Lsup>−1 and 0.0509 ± 0.0032 µmol.mLsup>−1.minsup>−1 respectively. This Km value is one of the lowest reported for microbial PGases from different origins. | en |
dc.description.abstract | La hidrólisis de ácido poligalacturónico (1.8 g.L−1 en buffer acetato de sodio pH 5) con una solución 1.25 mg.L−1 de un preparado comercial (Pectinase SE, Shikibo Ltd., Japan) de protopectinasa SE (PPasa-SE) por 80 minutos produce un poder reductor equivalente a ≈ 400 mg.L−1 de ácido galacturónico monohidrato, lo que representa un grado de polimerización de aproximadamente 4. La estabilidad térmica de la enzima resulta ser proporcional a la concentración de la misma. Una solución conteniendo 12.5 mg.L−1 de pectinasas SE en 20 mM de buffer acetato de sodio pH 5 pierde el 80 % de la actividad al ser agitada en vortex por un período de 80 s a temperatura ambiente. La preincubación de la enzima (37°C, 30 min) con Ca2+, Mg2+, Co2+ Cu2+, Fe2+, Zn2+ and Mn2+ (0.1, 1.0 and 10.0 mM) no afecta su actividad a excepción del Cu2+ (10 mM). El Ca2+ (2.5 mM) and Mg2+ (2.5 mM) en la mezcla de reacción causan inhibición y activación de la enzima respectivamente. La inhibición causada por el Ca2+ es parcialmente revertida por el Mg2+. La enzima no es inhibida por producto. Los valores de Km y Vmax para PGA fueron determinados, resultando en 0.198 ± 0.013 g.L−1 y 0.0509 ± 0.0032 µmol.mL−1.min−1 respectivamente. Este valor de Km es uno de los más bajos reportados para PGasas microbianas de diferentes orígenes. | es |
dc.format.extent | 75-81 | es |
dc.language | en | es |
dc.subject | Endo-poligalacturonase | es |
dc.subject | Kinetic characterization | es |
dc.subject | Metal inhibition | es |
dc.subject | Endo-poligalacturonasa | es |
dc.subject | Caracterizacion cinética | es |
dc.subject | Inhibición metálica | es |
dc.title | A contribution to the characterization of protopectinase SE, an endopolygalacturonase with pectin-releasing activity from geotrichum klebahnii | en |
dc.title.alternative | Una contribucion a la caracterización de protopectinasa-SE, una endo-polygalacturonasa de Geotrichum klebahnii con actividad solubilizadora de pectina | es |
dc.type | Articulo | es |
sedici.identifier.uri | https://ri.conicet.gov.ar/11336/12085 | es |
sedici.identifier.uri | http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=62031166006 | es |
sedici.identifier.uri | http://www.rmiq.org/iqfvp/Pdfs/Vol.%2013,%20No.%201/Bio11/Bio11.html | es |
sedici.identifier.other | hdl:11336/12085 | es |
sedici.identifier.issn | 1665-2738 | es |
sedici.creator.person | Cavalitto, Sebastián Fernando | es |
sedici.creator.person | Hours, Roque Alberto | es |
sedici.creator.person | Mignone, Carlos Fernando | es |
sedici.subject.materias | Ingeniería Química | es |
sedici.description.fulltext | true | es |
mods.originInfo.place | Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales | es |
sedici.subtype | Articulo | es |
sedici.rights.license | Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) | |
sedici.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | |
sedici.description.peerReview | peer-review | es |
sedici.relation.journalTitle | Revista Mexicana de Ingeniería Química | es |
sedici.relation.journalVolumeAndIssue | vol. 13, no. 1 | es |