Subir material

Suba sus trabajos a SEDICI, para mejorar notoriamente su visibilidad e impacto

 

Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.date.accessioned 2020-10-26T15:54:15Z
dc.date.available 2020-10-26T15:54:15Z
dc.identifier.uri http://sedici.unlp.edu.ar/handle/10915/107694
dc.description.abstract Data set presented in this article is related to the research paper entitled “Effect of amaranth proteins on the RAS system. In vitro, in vivo and ex vivo assays”, available in Food Chemistry. In this article, we evaluated the effect on systolic blood pressure of spontaneously hypertensive rats (SHR) of different samples with amaranth proteins/peptides. The effect of these samples on RAS system was evaluated using in vitro and ex vivo assays. The concentration of renin and angiotensin converting enzyme (ACE) was evaluated using two commercial ELISA kits. Renin concentration was estimated through a direct immunoassay and ACE concentration with an immunoassay based on a competitive inhibition. In addition, the ACE inhibitory activity in plasma was evaluated using a spectrophotometric assay according to [2]. Ex vivo experiments were done with thoracic aorta extracted during the surgical procedure employed to obtain blood samples according to [3]. Data presented in this article recollect a very extensive work on how can be affect the RAS system in SHR model using amaranth protein/ peptides as potential antihypertensive samples. These data could be useful to design novel functional foods for hypertensive individuals. en
dc.language en es
dc.subject Amaranth proteins es
dc.subject Protein hydrolysates es
dc.subject Bioactive peptides es
dc.subject Renin-angiotensin system es
dc.subject Antihypertensive emulsions es
dc.subject Spontaneously hypertensive rats es
dc.title Data set on effect of amaranth proteins on the RAS system: in vitro, in vivo and ex vivo assays en
dc.type Conjunto de datos es
sedici.identifier.uri http://europepmc.org/backend/ptpmcrender.fcgi?accid=PMC7011023&blobtype=pdf es
sedici.identifier.other pmid:32071964 es
sedici.identifier.other pmcid:PMC7011023 es
sedici.identifier.other https://doi.org/10.1016/j.dib.2020.105168 es
sedici.creator.person Suárez, Santiago E. es
sedici.creator.person Aphalo, Paula es
sedici.creator.person Rinaldi, Gustavo es
sedici.creator.person Quiroga, Alejandra Viviana es
sedici.creator.person Añón, María Cristina es
sedici.subject.materias Bioquímica es
sedici.description.fulltext true es
mods.originInfo.place Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos es
mods.originInfo.place Facultad de Ciencias Médicas es
sedici.subtype Conjunto de datos es
sedici.rights.license Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
sedici.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
sedici.relation.isRelatedWith https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125601 es
dc.date.created 2020-04
sedici.subject.ford Ciencias biológicas es
dc.description.filiation Fil: Añón, María Cristina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina.
dc.description.filiation Fil: Aphalo, Paula. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina.
dc.description.filiation Fil: Quiroga, Alejandra Viviana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos;Argentina
dc.description.filiation Fil: Quiroga, Alejandra Viviana. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.filiation Fil: Rinaldi, Gustavo. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Médicas; Argentina
dc.description.filiation Fil: Suárez, Santiago E.. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.filiation Fil: Suárez, Santiago E.. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina


Descargar archivos

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente licencia Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)