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dc.date.accessioned 2021-08-31T14:49:49Z
dc.date.available 2021-08-31T14:49:49Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.uri http://sedici.unlp.edu.ar/handle/10915/123820
dc.description.abstract To elucidate the role of ethylene in summer squash [Cucurbita maxima var. Zapallito (Carr.) Millan] postharvest responses, harvested fruit was treated with the inhibitor of ethylene action 1-methylcyclopropene (1-MCP, 1 μL L⁻¹) and stored at 10 or 0 °C for 14 or 19 days, respectively. Deterioration, chilling injury (CI), weight loss, surface color, firmness, respiration rate, acidity, sugars, and antioxidants were determined. At 10 °C 1-MCP treated fruit showed lower deterioration and weight loss. The inhibition of ethylene action delayed yellowing, softening, and respiration, and prevented the increase of acidity. Chilling injury, manifested as shrunken areas and surface depressions, yellowing and softening were reduced in 1-MCP-treated fruit stored at 0 °C. Sugars and antioxidants were not affected. Results suggest that ethylene is involved in senescence and CI development in summer squash. Inhibition of its action by 1-MCP could be useful to prevent deterioration and maintain quality. en
dc.description.abstract Para elucidar el rol del etileno en la poscosecha de zapallito [Cucurbita maxima var. Zapallito (Carr.) Millan] se trataron frutos con el inhibidor de la acción del etileno 1-metilciclopropeno (1-MCP, 1 μL L⁻¹) y se almacenaron a 10 ó 0 °C por 14 ó 19 días, respectivamente. Se evaluó el deterioro, daño por frío (DF), pérdida de peso, color superficial, firmeza, respiración, acidez, azucares y antioxidantes. A 10 °C los frutos tratados con 1-MCP mostraron menor deterioro que los controles. El tratamiento retrasó también la perdida de peso, el amarillamiento, el ablandamiento, la respiración y el incremento de la acidez. A 0 °C el DF, la perdida de color verde y el ablandamiento fueron significativamente retrasados por la inhibición de la acción del etileno. Los azucares y antioxidantes no mostraron variaciones como consecuencia del tratamiento. Los resultados muestran que el etileno se encuentra involucrado en la senescencia y desarrollo de daño por frío en zapallito y que el 1-MCP podría ser de utilidad para mantener su calidad. es
dc.format.extent 19-26 es
dc.language en es
dc.subject Ethylene es
dc.subject Senescence es
dc.subject Postharvest es
dc.subject Quality es
dc.subject Storage es
dc.subject Etilenos es
dc.subject Poscosecha es
dc.subject Senescencia es
dc.subject Calidad es
dc.subject Almacenamiento es
dc.title Use of 1-methylcyclopropene to complement refrigeration and ameliorate chilling injury symptoms in summer squash en
dc.title.alternative Uso del 1-metilciclopropeno para complementar la refrigeración y reducir los síntomas de daño por frío en zapallito de tronco es
dc.type Articulo es
sedici.identifier.other doi:10.1080/19476337.2012.676069 es
sedici.identifier.issn 1947-6337 es
sedici.identifier.issn 1947-6345 es
sedici.creator.person Massolo, Juan Facundo es
sedici.creator.person Concellón, Analía es
sedici.creator.person Chaves, Alicia Raquel es
sedici.creator.person Vicente, Ariel Roberto es
sedici.subject.materias Química es
sedici.description.fulltext true es
mods.originInfo.place Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos es
sedici.subtype Articulo es
sedici.rights.license Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
sedici.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
sedici.description.peerReview peer-review es
sedici.workflowEdited true es
sedici.relation.journalTitle CyTA - Journal of Food es
sedici.relation.journalVolumeAndIssue vol. 11, no. 1 es


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